Milieu & Flex-i-Trans

Flex-i-Trans bouwt al ruim 30 jaar voertuigen om met oog voor mens, maatschappij en milieu. Het laatste realiseren wij o.a. door te werken conform ISO 14001, het milieumanagementsysteem. Bovendien zijn wij continu bezig om voertuigen schoner te laten rijden zodat het milieu minder belast wordt. Een voorbeeld daarvan is rijden op aardgas en onze laatste ontwikkeling op dit vlak is een elektrisch aangedreven lage vloer bus met waterstof range extender.
Maar niet alleen door schonere brandstof ontlasten we het milieu, het gewicht van de auto bepaalt ook in grote mate het brandstofverbruik: hoe zwaarder de auto, hoe hoger het brandstofverbruik, hoe meer het milieu belast wordt. Vandaar dat wij bij Flex-i-Trans er alles aan doen om de ombouw zo licht mogelijk te construeren waardoor het voertuig minder zwaar wordt.
Ook adviseren wij bedrijven om een ecodrive-systeem toe te passen: er wordt dan optimaal gebruik gemaakt van het motorvermogen van het voertuig echter uitgaande van de meest zuinige brandstofverbruiksomstandigheden. De chauffeurs rijden dan bovendien rustiger en dus veiliger.

Ook u als chauffeur kan veel doen om het milieu te sparen, hieronder een aantal tips:

  • Onderhoudt uw auto en check regelmatig uw oliepeil. Hierdoor verlaagt u de CO2 uitstoot van uw auto.
  • Staat u langer stil? Schakel uw motor dan uit, dit scheelt brandstof.
  • Rij zo gelijkmatig mogelijk, schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling en probeer zo weinig mogelijk abrupt te remmen door te anticiperen: kijk dus tijdens het rijden zo ver mogelijk vooruit.
  • Door met zachte banden te rijden, verbruikt u veel meer brandstof. Controleer dus regelmatig uw bandenspanning!
  • Gebruik de airco alleen als dat echt nodig is, onnodig gebruik verhoogt het verbruik van brandstof en dus CO2.